Aard­ap­pel­cur­ry met kip en bloem­kool

Deze kruidige curry vult je keuken in een half uurtje met Indiase geuren.

(360)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Deze kruidige curry vult je keuken in een half uurtje met Indiase geuren. 4 personen
3 360

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en houd apart.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak 3 min. in de pan. Voeg de saus toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 5 min. koken. Doe de aardappelschijfjes erbij en kook nog 15 min. totdat de schijfjes gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe als de saus heel dik wordt. Doe de laatste 5 min. de kip en kruidenmix erbij. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de grofgehakte pinda's en serveer.

serveertip:

Lekker met knoflook-koriander naanbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.795 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Aardappelcurry met kip en bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­cur­ry met kip en bloem­kool

1
1
  • 300 g kipfilet
  • 3 el zonnebloemolie

Snijd de kipfilet in blokjes en verhit de olie in een hapjespan.

2
2

Bestrooi de kip met peper en zout en bak op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en houd apart.

3
3
  • 1 bloemkool

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak 3 min. in de pan.

4
4
  • 400 ml Tikka Massalasaus

Voeg de saus toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 5 min. koken.

5
5
  • 800 g aardappelschijfjes

Doe de aardappelschijfjes erbij en kook nog 15 min. totdat de schijfjes gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe als de saus heel dik wordt.

6
6
  • 2 el Aziatische kruidenmix
  • 3 el ongezouten pinda's

Doe de laatste 5 min. de kip en kruidenmix erbij. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de grofgehakte pinda's en serveer.

serveertip:

Lekker met knoflook-koriander naanbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.