Pas­ta met aard­ap­pel, kip en sper­zie­bo­nen

Spaghetti en aardappel, heus het kan! Helemaal met Grana Padano, pesto en verse basilicum.

(196)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Spaghetti en aardappel, heus het kan! Helemaal met Grana Padano, pesto en verse basilicum. 4 personen
3 196

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook ze in 8 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de aardappel toe. Giet beide af.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. Snijd de kipfilet in reepjes. Voeg de kip en de pesto toe aan de ui en bak in 5 min. gaar. Voeg de aardappel en sperziebonen toe.
  3. Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op. Voeg de pasta met kookvocht toe aan de kip, aardappel en groente. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden of kommen en bestrooi met de kaas.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 470 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met aardappel, kip en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met aard­ap­pel, kip en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 2 vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 500 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook ze in 8 min. beetgaar.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

3
3

Voeg na 2 min. de aardappel toe. Giet beide af.

4
4
  • 300 g spaghetti

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes.

7
7
  • 90 g pesto alla Genovese

Voeg de kip en de pesto toe aan de ui en bak in 5 min. gaar. Voeg de aardappel en sperziebonen toe.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

8
8

Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op. Voeg de pasta met kookvocht toe aan de kip, aardappel en groente. Breng op smaak met peper en zout.

9
9
  • 50 g Grana Padano, snippers

Verdeel over borden of kommen en bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.