Ven­kel-ap­pel­sa­la­de

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten. Leg de venkel in een schaal. Maak een dressing van de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout en zet weg tot gebruik.
  2. Verwijder het klokhuis van de appel met de appelboor en snijd horizontaal in dunne plakjes. Meng met de waterkers en dille door de venkel. Verdeel de dressing erover en schep om.
  3. Snijd de forel in stukjes en leg op de salade samen met de eiparten. Serveer met het stokbrood.

Tip:

In plaats van waterkers kunt u ook rucola gebruiken.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.