Aard­ap­pel­pu­ree met Hol­land­se boe­ren­kaas

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 min. uitdampen. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
  2. Roer de melk en knoflook met een houten lepel of garde door de aardappelen. Voeg de boter en kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Meng de peterselie erdoor en serveer direct.

serveertip:

Lekker met kiprollade en wilde spinazie.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelpuree met Hollandse boerenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­pu­ree met Hol­land­se boe­ren­kaas

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 min. uitdampen.

2
2
  • 200 ml halfvolle melk

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.

3
3
  • 1 knoflook
  • 25 g roomboter
  • 150 g boerenkaas
  • 1 mespunt nootmuskaat

Roer de melk en knoflook met een houten lepel of garde door de aardappelen. Voeg de boter en kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

4
4
  • 20 g platte peterselie

Meng de peterselie erdoor en serveer direct.

serveertip:

Lekker met kiprollade en wilde spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.