Oven­aard­ap­pe­len met braad­worst

Heerlijk knapperige aardappelen uit de oven met een vleugje Italië door de rozemarijn.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 750 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Heerlijk knapperige aardappelen uit de oven met een vleugje Italië door de rozemarijn. 4 personen
4 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in kwarten en kook ze 10 min. in water met zout. Giet af en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Leg de tenen knoflook op een werkblad. Leg het lemmet van een keukenmes erop en duw krachtig op het mes zodat de tenen deels openbarsten (kneuzen). Leg de braadworsten met de knoflook en rozemarijn tussen de aardappelen. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Schep om en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep elke 10 min. om.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Kook aan het eind van de oventijd de broccoli in 5 min. in water met zout beetgaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ovenaardappelen met braadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­aard­ap­pe­len met braad­worst

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel

Snijd de ongeschilde aardappelen in kwarten en kook ze 10 min. in water met zout.

3
3

Giet af en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 3 tenen knoflook

Leg de tenen knoflook op een werkblad. Leg het lemmet van een keukenmes erop en duw krachtig op het mes zodat de tenen deels openbarsten (kneuzen).

5
5
  • 4 braadworsten
  • 15 g rozemarijn
  • 3 el olijfolie

Leg de braadworsten met de knoflook en rozemarijn tussen de aardappelen. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout.

6
6

Schep om en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep elke 10 min. om.

7
7
  • 600 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Kook aan het eind van de oventijd de broccoli in 5 min. in water met zout beetgaar. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.