Cham­pig­nons uit de oven

Een eigen ovenschaaltje vol herfstsmaak met een stokbroodje om te dippen in de witte wijnsaus. Genieten!

(311)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Een eigen ovenschaaltje vol herfstsmaak met een stokbroodje om te dippen in de witte wijnsaus. Genieten! 4 personen
3 311

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 eenpersoonsovenschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes en veeg de champignons schoon.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de witte wijn erbij en bak nog 3 min. op hoog vuur.
  3. Haal de pan van het vuur en doe de champignons in de ovenschaaltjes. Verdeelde kruidenboter in vlokjes erover en bak ca. 15 min. in de oven.
  4. Bestrooi de champignons met de peterselie en serveer met het stokbrood.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Champignons uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­nons uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g kastanjechampignons

Snijd de knoflook in plakjes en veeg de champignons schoon.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 100 ml witte wijn

Schenk de witte wijn erbij en bak nog 3 min. op hoog vuur.

5
5
  • 100 g kruidenboter

Haal de pan van het vuur en doe de champignons in de ovenschaaltjes. Verdeelde kruidenboter in vlokjes erover en bak ca. 15 min. in de oven.

6
6
  • 7½ g platte peterselie
  • 1 meergranen stokbrood

Bestrooi de champignons met de peterselie en serveer met het stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.