Thai­se ko­kos-gar­na­len­soep

Exotisch voorgerecht voor iedereen die van lekker pittig houdt.

(419)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais voorgerecht Exotisch voorgerecht voor iedereen die van lekker pittig houdt. 4 personen
3 419

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de bouillon en de kokosmelk in een pan en breng aan de kook. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Schil de gember en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen.
  2. Voeg de rode peper, gember, ui en suiker toe aan de bouillon. Laat op middelhoog vuur 10 min. koken. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de champignons toe en kook nog 3 min. tot ze beetgaar zijn.
  3. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg de garnalen toe en breng de soep op smaak met de vissaus, limoenrasp en het sap. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de koriander.

variatietip:

Deze soep kunt je ook als saus serveren bij rijst.

combinatietip:

Lekker met in schuine ringetjes gesneden bosui.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 2.020 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Thaise kokos-garnalensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se ko­kos-gar­na­len­soep

1
1
  • 1 liter visbouillon
  • 400 ml kokosmelk

Schenk de bouillon en de kokosmelk in een pan en breng aan de kook.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.

3
3
  • 3 cm verse gember
  • 2 rode uien

Schil de gember en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker

Voeg de rode peper, gember, ui en suiker toe aan de bouillon. Laat op middelhoog vuur 10 min. koken.

5
5
  • 250 g kastanjechampignons

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

6
6

Voeg de champignons toe en kook nog 3 min. tot ze beetgaar zijn.

7
7
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

8
8
  • 125 g garnalen
  • 2 el Thaise vissaus

Voeg de garnalen toe en breng de soep op smaak met de vissaus, limoenrasp en het sap.

9
9
  • 15 g koriander

Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de koriander.

variatietip:

Deze soep kunt je ook als saus serveren bij rijst.

combinatietip:

Lekker met in schuine ringetjes gesneden bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.