Ge­hakt­bal­le­tjes met tzat­zi­ki

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 25 stuks
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Komkommer schillen, in lengte doorsnijden en met theelepel zaadjes verwijderen. Komkommer op grove rasp raspen of in kleine stukjes snijden. Komkommer in zeef bestrooien met zout en ca. 20 minuten laten staan. Intussen pistachenoten pellen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en pistachenoten kort bakken, daarna in stukjes hakken. Munt fijnhakken. In kom gehakt mengen met pistachenoten, helft van munt, gemberpoeder, zout en peper. Gehakt tot ca. 30 kleine balletjes vormen. Vocht met lepel uit komkommer drukken. Knoflook boven kom uitpersen. Yoghurt, komkommer en rest van munt erdoor roeren. Tzatziki op smaak brengen met zout en peper.
  2. In koekenpan rest van olie verhitten en gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes warm, lauw of koud serveren met prikkers en tzatziki.

Tip:

Tzatziki kunt u ook als dip serveren met Turks brood, stokbrood of repen rauwe bleekselderij en wortel en bloemkoolroosjes.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 4 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.