Mos­terd­soep met as­per­ge en ham

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van asperges van onderkant ca. 2-3 cm houtachtige uiteinden afsnijden en asperges in stukjes van ca. 2 cm snijden. Van brood korstjes afsnijden en brood in blokjes snijden. In pan olie verhitten en broodblokjes al omscheppend in ca. 2 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken.
  2. Mosterdsoep volgens gebruiksaanwijzing aan de kook brengen. Asperges, doperwten en bosui toevoegen en soep 5 à 6 minuten zachtjes laten koken. Hamreepjes door soep roeren en op smaak brengen met peper. Soep over vier borden verdelen. Garneren met croutons. Serveren met sneetjes brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.