Cou­pe Es­pres­so

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
  • ijsbolletjeslepel
  • bain-mariepan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In (bain-marie)pan (of kom) ruim water aan de kook brengen. In inzetpan 3/4 dl espressokoffie schenken en 75 g suiker toevoegen. Suiker al roerend oplossen. Citroensap, 3 eetlepels koffielikeur en dooiers erdoor roeren. Inzetpan in pan met kokende water hangen en dooiermengsel met handmixer in ca. 3 à 5 minuten tot schuimige, gebonden saus kloppen. Inzetpan (of kom) in bak met ijskoud water zetten en saus opnieuw kloppen tot saus afgekoeld en heel schuimig is. In andere kom slagroom met 25 g suiker stijfkloppen. Helft van slagroom door espressosaus spatelen. Mengsel overdoen in diepvriesbak en in ca. 4 uur laten bevriezen. Rest van slagroom tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In steelpan rest van espresso met 3 eetlepels likeur en 50 g suiker ca. 5 minuten zachtjes laten inkoken tot siroop en af laten koelen.
  2. Met ijsbolletjestang helft van espresso-ijs in vier hoge coupes scheppen. Helft koffiesiroop erover schenken en 1 eetlepel slagroom erop scheppen. Hierop rest van espresso-ijs scheppen, rest koffiesiroop erover schenken en rest slagroom erop scheppen. Garneren met mokkaboontjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.