Kou­de kom­kom­mer­soep met dil­le

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Komkommer wassen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in stukjes snijden. Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten. Sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Komkommerstukjes, bouillontablet en 1/4 liter water toevoegen. Komkommer in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken. Dille fijnhakken. Soep met staafmixer pureren. Dille en zure room erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen. Soep in espressokopjes scheppen en serveren met flinterdun uitgestoken rondje geroosterde oudewijvenkoek.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.