Ge­vul­de mi­ni­pa­pri­ka's met sto­ne­leekri­sot­to

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kleine lage ovenschaaltjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Stoneleeks in stukjes snijden. In pan boter verhitten. Stoneleeks ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst ca. 1 minuut zachtjes meebakken tot korrels glanzen. Bouillon en 3 dl water toevoegen en rijst in ca. 20 minuten heel zachtjes gaarkoken, regelmatig roeren. Intussen paprika's wassen, kapjes eraf snijden en zaadlijsten verwijderen. In pan met ruim kokend water paprika's in ca. 3 à 4 minuten beetgaar koken. Paprika's in zeef goed laten uitlekken. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Helft van hazelnoten, kaas en zure room door risotto roeren. Paprikaatjes hoog opvullen met risotto en in elk ovenschaaltje 3 paprikaatjes zetten. Op elk paprikaatje theelepeltje zure room scheppen. Rest van hazelnoten en kaas erover verdelen. Paprikaatjes in midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar laten worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.