Ja­pan­se kip­spies­jes met prui­men

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans borrelhapje 12 stuks
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kipfilet in blokjes snijden. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Gemberwortel schillen en erboven raspen. Sojasaus, honing en sherry erdoor roeren. Kipblokjes door marinade scheppen en afgedekt ca. 3 uur in koelkast marineren. Satéstokjes in bakje met water laten weken. Pruimen in vieren snijden.
  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aan elk satéstokje om en om blokjes kipfilet en stukjes pruim rijgen. Spiesjes met marinade bestrijken, op bakplaat leggen en ca. 10 cm onder hete grill schuiven. Spiesjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar grillen, halverwege keren.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.