Paas­sa­la­de met een nest­je van ge­fri­tuur­de mi­hoen en zalm­mous­se

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kwarteleitjes in ca. 5 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. Intussen in keukenmachine zalm pureren. In kom crème fraîche met garde luchtig slaan. Zalmpuree erdoor spatelen en op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje dressing kloppen van azijn, mosterd, gembersiroop, olijfolie en zout en peper.
  2. In wok of frituurpan zonnebloemolie verhitten tot ca. 175 °C. Mihoen in vier porties verdelen en ietsje verkruimelen. 1 Portie mihoen in hete olie leggen en in enkele seconden laten rijzen en knapperig laten worden. Met schuimspaan keren en andere kant enkele seconden laten rijzen. Met schuimspaan uit olie nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Zo ook andere porties mihoen bakken. Sla over vier borden verdelen. Helft van dressing erover sprenkelen. Mihoen als nestje erop leggen. Met 2 eetlepels 8 ovale bolletjes (quenelles) uit zalmmousse scheppen en op mihoennestjes leggen. Kwarteleitjes erbij leggen. Bieslook en kervel grof hakken en daikonkers van bedje knippen. Kruiden over salade strooien. Rest van dressing erover sprenkelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 50 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.