Lams­fi­let met rau­we ham en ge­stoof­de ven­kel

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Venkel schoonmaken (venkelgroen bewaren), wassen en in stukken snijden. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Venkel ca. 5 minuten rondom bakken. 1/2 Dl water erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Venkel ca. 15 minuten afgedekt heel zachtjes stoven. Intussen op plank 8 plakjes ham, 2 aan 2 naast elkaar leggen. Vlees er haaks opleggen en bestrooien met peper. Ham om vlees wikkelen en vaststeken met cocktailprikker. In pan rest van boter verhitten. Rest van plakjes ham in ca. 2 minuten knapperig bakken. Uit pan op keukenpapier scheppen. Vlees in zelfde pan in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren. Intussen crème fraîche en pernod door venkel roeren en op hoog vuur ca. 3 minuten iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees op vier borden scheppen en venkel met saus ernaast scheppen. Plakje gebakken ham erop leggen (en garneren met venkelgroen). Serveren met gegratineerde aardappeltjes of Vlaamse frieten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.