Lams­bout­sa­la­de met to­maat-so­jas­al­sa

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was tomaat en snijd in parten. Verwijder zaadjes en snijd in blokjes. Maak bosuitjes schoon en snijd in stukjes van 3 cm. Snijd stukjes in lengte in hele dunne reepjes. Schep bosuireepjes en alfalfa door elkaar. Snijd lamsboutlapjes elk in 3 stukken en bestrooi met zout. Verhit in pan olie en bak vlees ca. 3 minuten om en om. Schep vlees uit pan op bord. Voeg aan bakvet 1 el water, citroensap en sojasaus toe en verhit even, roer hierbij aanbaksels los. Breng salsa op smaak met peper. Schep helft van salsa door alfalfasalade scheppen. Leg op elk van vier borden 1 stukje lamsvlees. Schep helft van alfalfasalade erop. Leg tweede stukje lamsvlees erop, leg rest van alfalfasalade erop. Dek af met laatste stukje lamsvlees. Schep tomatensalsa erop en eromheen. Garneer met toefje waterkers. Serveer met Tarly en gemengde groene salade.

Tip:

Het vlees kan ook in reepjes worden gesneden en gebakken worden. Schep de vleesreepjes door de alfalfasalade en verdeel de salsa ernaast en erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­bout­sa­la­de met to­maat-so­jas­al­sa

1
1
  • 4 trostomaten

Was tomaat en snijd in parten. Verwijder zaadjes en snijd in blokjes.

2
2
  • 2 bosuien
  • 1 bakje alfalfa

Maak bosuitjes schoon en snijd in stukjes van 3 cm. Snijd stukjes in lengte in hele dunne reepjes. Schep bosuireepjes en alfalfa door elkaar.

3
3
  • 250 g lamsboutlapjes a la minute
  • 2 el olijfolie

Snijd lamsboutlapjes elk in 3 stukken en bestrooi met zout. Verhit in pan olie en bak vlees ca. 3 minuten om en om. Schep vlees uit pan op bord.

4
4
  • 1 el citroensap
  • 1 el sojasaus

Voeg aan bakvet 1 el water, citroensap en sojasaus toe en verhit even, roer hierbij aanbaksels los. Breng salsa op smaak met peper. Schep helft van salsa door alfalfasalade scheppen.

5
5

Leg op elk van vier borden 1 stukje lamsvlees. Schep helft van alfalfasalade erop. Leg tweede stukje lamsvlees erop, leg rest van alfalfasalade erop. Dek af met laatste stukje lamsvlees.

6
6
  • 1 bakje waterkers

Schep tomatensalsa erop en eromheen. Garneer met toefje waterkers. Serveer met Tarly en gemengde groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.