Ro­mi­ge cho­co­lade­ti­ra­mi­su

Fluweelzachte mascarpone met vrolijk wit en puur chocoladeschaafsel. Deze versie van de Italiaanse klassieker wil je niet missen.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(291)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Fluweelzachte mascarpone met vrolijk wit en puur chocoladeschaafsel. Deze versie van de Italiaanse klassieker wil je niet missen. 8 personen
3 291

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vierkante schaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bedek de bodem van de schaal met 1/2 van de lange vingers. Meng de koffie met de likeur en schenk de helft over de lange vingers in de schaal. Splits de eieren en doe de eidooiers met 2/3 van de suiker in een kom. Klop tot een lichtgele crème. Doe de mascarpone in een ruime kom en roer los met een vork. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone.
  2. Hang een kom in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Breek de helft van de pure chocolade in stukjes en smelt in de kom, schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel. Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers 1 voor 1 ongeveer 1 sec. in de resterende koffie en leg ze in de schaal.
  3. Schenk de rest van het mascarponemengsel in de schaal. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Schaaf de rest van de pure en witte chocolade over de tiramisu en serveer.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

dieettip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

video

Ti­ra­mi­su ma­ken

Kookles - 06:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Romige chocoladetiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge cho­co­lade­ti­ra­mi­su

1
1
  • ½ pakje lange vingers
  • 250 ml sterke koffie
  • 50 ml koffielikeur

Bedek de bodem van de schaal met de lange vingers. Meng de koffie met de likeur en schenk de helft over de lange vingers in de schaal.

2
2
  • 4 eieren
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 500 g mascarpone

Splits de eieren en doe de eidooiers met de suiker in een kom. Klop tot een lichtgele crème. Doe de mascarpone in een ruime kom en roer los met een vork.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

3
3
  • 125 ml slagroom
  • 25 g fijne kristalsuiker

Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone.

4
4

Hang een kom in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 50 g pure chocolade 72%

Breek de pure chocolade in stukjes en smelt in de kom, schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel. Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers.

6
6
  • ½ pakje lange vingers

Doop de rest van de lange vingers 1 voor 1 ongeveer 1 sec. in de resterende koffie en leg ze in de schaal.

7
7

Schenk de rest van het mascarponemengsel in de schaal. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

8
8
  • 50 g pure chocolade 72%
  • 50 g witte chocolade

Schaaf de rest van de pure en witte chocolade over de tiramisu en serveer.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

dieettip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.