Gnoc­chi met tuin­bo­nen en spek­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in 25 min. gaar in water met zout. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen.
  2. Meng de bloem, het zout, de Parmezaanse kaas, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelen. Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het aardappelmengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol uit tot rolletjes van 1 1/2 cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Meng de bevroren tuinboontjes erdoor en bak in 5-6 min. beetgaar. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in 4 porties ca. 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm. Meng de gnocchi met de saus, verdeel de rucola erover en schaaf de Pecorino Romano erover.
video

Gnoc­chi ma­ken

Kookles - 05:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.