Bie­teng­noc­chi met sa­lie en si­naas­ap­pel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in 25 min. gaar in water met zout. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen.
  2. Meng de bloem, het zout, de geraspte bietjes, 100 g kaas, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelen. Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het aardappelmengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol uit tot rolletjes van 1 1/2 cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
  3. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in 4 porties ca. 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.
  4. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Smelt de boter in een pan. Haal de salieblaadjes uit de kruidenmix, bak 1/2 min. in de boter en voeg het sinaasappelsap toe. Voeg de gnocchi toe aan de botersaus, schep om en warm 1 min. mee. Bestrooi met de rest van de kaas en het sinaasappelrasp.

Tip:

De rest van de kruiden uit de Italiaanse kruidenmix zijn lekker door een pastasaus van tomaten.

Tip:

Geraspte bietjes zijn ook lekker door couscous.

video

Gnoc­chi ma­ken

Kookles - 05:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.