Ge­gra­ti­neer­de as­per­ge­soep

Dit voorgerecht ziet er zo mooi uit dat je er bijna niet van durft te eten. Doe dat nou maar wel, want het is lékker!

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Dit voorgerecht ziet er zo mooi uit dat je er bijna niet van durft te eten. Doe dat nou maar wel, want het is lékker! 4 personen
2 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de grill op de hoogste stand voor. Snijd van de aspergetips onderaan ca. 2-3 cm. van de houtachtige uiteinden af. Kook in een pan met ruim water en zout de aspergetips in ca. 3 min. beetgaar.
  2. Klop in een kom de slagroom met een snufje zout en kerriepoeder stijf. Klop de verse roomkaas erdoor. Verwarm de aspergesoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aspergetips af, snijd de topjes van ca. 3 cm. er af en snijd de rest in stukjes van ca. 1 cm. Houd 12 mooie topjes achter, roer de rest van de asperges door de soep. Schep de soep in de koppen.
  3. Dek af met roommengsel en schuif de kopjes op de bakplaat, ca. 15 cm. onder de grill. Laat de room in ca. 30 sec. iets kleuren. Neem uit de grill en leg de aspergetopjes op de room. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde aspergesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de as­per­ge­soep

1
1
  • 100 g groene asperges

Verwarm de grill op de hoogste stand voor. Snijd van de aspergetips onderaan ca. 2-3 cm. van de houtachtige uiteinden af. Kook in een pan met ruim water en zout de aspergetips in ca. 3 min. beetgaar.

2
2
  • 1 dl slagroom
  • 2 tl kerriepoeder
  • 75 g verse roomkaas met walnoot
  • 400 ml romige aspergesoep

Klop in een kom de slagroom met een snufje zout en kerriepoeder stijf. Klop de verse roomkaas erdoor. Verwarm de aspergesoep volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3

Giet de aspergetips af, snijd de topjes van ca. 3 cm. er af en snijd de rest in stukjes van ca. 1 cm. Houd 12 mooie topjes achter, roer de rest van de asperges door de soep. Schep de soep in de koppen.

4
4

Dek af met roommengsel en schuif de kopjes op de bakplaat, ca. 15 cm. onder de grill. Laat de room in ca. 30 sec. iets kleuren. Neem uit de grill en leg de aspergetopjes op de room. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.