Voor­jaars­sa­la­de met groe­ne as­per­ges, been­ham en ei

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt 4 personen
2 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 glazen coupes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was asperges en snijd van onderkant ca. 2-3 cm houtachtige uiteinden. Snijd asperges in 3 gelijke stukken. Kook asperges in pan met ruim kokend water en wat zout in 5 à 8 minuten beetgaar. Asperges afgieten en afkoelen. Kook eieren hard in ca. 10 minuten en spoel af en pel onder koud water. Snijd eieren elk in vier gelijke partjes. Snijd beenham in dunne reepjes. Klop in kommetje olie, citroensap en honing tot dressing. Breng op smaak met zout en peper. Dek ingrediënten tot gebruik af en bewaar in koelkast. Verwijder grove steeltjes van waterkers en verdeel takjes waterkers over coupes. Leg asperges, partjes ei en reepjes beenham erop en sprenkel citroendressing erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Voorjaarssalade met groene asperges, beenham en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Voor­jaars­sa­la­de met groe­ne as­per­ges, been­ham en ei

1
1
  • 500 g groene asperges

Was asperges en snijd van onderkant ca. 2-3 cm houtachtige uiteinden. Snijd asperges in 3 gelijke stukken. Kook asperges in pan met ruim kokend water en wat zout in 5 à 8 minuten beetgaar. Asperges afgieten en afkoelen.

2
2
  • 3 eieren
  • 100 g beenham

Kook eieren hard in ca. 10 minuten en spoel af en pel onder koud water. Snijd eieren elk in vier gelijke partjes. Snijd beenham in dunne reepjes.

3
3
  • 5 el olijfolie
  • 1½ el citroensap
  • 2 tl honing

Klop in kommetje olie, citroensap en honing tot dressing. Breng op smaak met zout en peper. Dek ingrediënten tot gebruik af en bewaar in koelkast.

4
4
  • 1 zakje waterkers

Verwijder grove steeltjes van waterkers en verdeel takjes waterkers over coupes.

5
5

Leg asperges, partjes ei en reepjes beenham erop en sprenkel citroendressing erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.