Rijst­sa­la­de met munt

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
2 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en laat afkoelen tot gebruik. Kook ondertussen de erwten in 3 min. in water met zout beetgaar. Spoel koud onder stromend water en doe samen met de munt bij de rijst.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. bruin en gaar.
  3. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de bietjes, olie, sinaasappelrasp en het -sap bij de rijst en schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over 4 borden en serveer met de worstjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 08 - Italië, Receptkaart 2012 week 32-35

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.