Rijk­ge­vul­de can­nel­lo­ni met ge­hakt

Cannelloni zijn pastarolletjes die je kunt vullen, bijvoorbeeld met gehakt en spinazie. Nonna’s zijn er verliefd op!

(933)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Cannelloni zijn pastarolletjes die je kunt vullen, bijvoorbeeld met gehakt en spinazie. Nonna’s zijn er verliefd op! 4 personen
3 933

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de tomatenblokjes in een hapjespan met de knoflook en kruidenmix. Voeg het gehakt, de tomatenpuree en het water toe en roer los met een spatel. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken. Schep regelmatig om.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Doe de spinazie in een ruime pan en laat op laag vuur in 10 min. ontdooien. Schep regelmatig om. Vul de cannelloni met de gehaktsaus. Vet de ovenschaal in. Leg de cannelloni naast elkaar in de ovenschaal. Bedek met de spinazie en verdeel de kaas erover. Bak de cannelloni in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.765 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 08 - Italië, Receptkaart 2012 week 32-35

Rijkgevulde cannelloni met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de can­nel­lo­ni met ge­hakt

1
1
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 400 g tomatenblokjes
  • 44 g mix voor Italiaanse gehaktsaus

Verhit de tomatenblokjes in een hapjespan met de knoflook en kruidenmix.

3
3
  • 300 g gehakt half-om-half
  • 70 g tomatenpuree
  • 100 ml kraanwater

Voeg het gehakt, de tomatenpuree en het water toe en roer los met een spatel.

4
4

Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken. Schep regelmatig om.

5
5

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

6
6
  • 1 kg spinazie à la crème (diepvries)

Doe de spinazie in een ruime pan en laat op laag vuur in 10 min. ontdooien. Schep regelmatig om.

7
7
  • 2 g boter
  • 250 g cannelloni

Vul de cannelloni met de gehaktsaus. Vet de ovenschaal in. Leg de cannelloni naast elkaar in de ovenschaal.

8
8
  • 150 g geraspte jong belegen kaas

Bedek met de spinazie en verdeel de kaas erover. Bak de cannelloni in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.