Bruschet­ta moz­za­rel­la, tuin­bo­nen en ba­si­li­cum

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 10 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een 1/2 teen knoflook en leg ze op een schaal.
  2. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Kook de tuinboontjes 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water. Doe met de ansjovis, fijngesneden knoflook, de helft van het basilicum en 2 el olie in de keukenmachine en maal in 10 sec. tot een tapenade.
  3. Halveer de mozzarellabolletjes. Verdeel de tapenade over de bruschette, leg de mozzarella erop en garneer met het achtergehouden basilicum. Bestrooi met peper en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.