Tros­to­maat en cour­get­te

De oregano en balsamicoazijn geven dit Italiaanse groentegerecht extra veel smaak.

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht De oregano en balsamicoazijn geven dit Italiaanse groentegerecht extra veel smaak. 4 personen
3 147

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de tomaten en courgette in plakjes. Vet de ovenschaal in. Leg de plakjes courgette en tomaat in de ovenschaal.
  2. Meng de oregano, olie, balsamicoazijn en breng op smaak met peper. Sprenkel over de groenten en strooi de kaas erover. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Trostomaat en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tros­to­maat en cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 5 trostomaten
  • 2 courgettes

Snijd de tomaten en courgette in plakjes.

Snijden

Instructievideo

02:22 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Leg de plakjes courgette en tomaat in de ovenschaal.

4
4
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 3 el olijfolie
  • 3 el balsamicoazijn
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas

Meng de oregano, olie, balsamicoazijn en breng op smaak met peper. Sprenkel over de groenten en strooi de kaas erover.

5
5

Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.