Se­mif­red­do met yog­hurt

Fris, zoet en romig tegelijk, dit zomerse nagerecht.

(194)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Fris, zoet en romig tegelijk, dit zomerse nagerecht. 4 personen
3 194

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vierkante schaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de mascarpone en yoghurt met een handmixer en roer er 2/3 van de poedersuiker door. Breek de lange vingers in stukjes, meng ze met een lepel door het mengsel en schep het in de schaal. Roer het diksap en de aardbeiensaus met een voorzichtige, draaiende beweging door het mascarponemengsel, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
  2. Haal de semifreddo uit de vriezer. Was de aardbeien en meng ze met het citroensap en de rest van de poedersuiker. Laat alles 10 minuten staan. Schep de aardbeien regelmatig om. Serveer het ijs met de aardbeien.

bereidingstip:

U kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Semifreddo met yoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Se­mif­red­do met yog­hurt

1
1
  • 250 g mascarpone
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 60 g poedersuiker

Meng de mascarpone en yoghurt met een handmixer en roer er de poedersuiker door.

2
2
  • 10 lange vingers

Breek de lange vingers in stukjes, meng ze met een lepel door het mengsel en schep het in de schaal.

3
3
  • 50 ml diksap appel-blauwe bes
  • 50 ml dessertsaus aardbeien

Roer het diksap en de aardbeiensaus met een voorzichtige, draaiende beweging door het mascarponemengsel, zodat een gemarmerd effect ontstaat.

4
4

Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de vriezer.

5
5
  • 250 g aardbeien
  • 4 el citroensap
  • 30 g poedersuiker

Haal de semifreddo uit de vriezer. Was de aardbeien en meng ze met het citroensap en de poedersuiker.

6
6

Laat alles 10 minuten staan. Schep de aardbeien regelmatig om. Serveer het ijs met de aardbeien.

bereidingstip:

U kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.