Ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pe­len

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
4 137

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de aardappelen 6 min. en giet af.
  2. Doe de aardappelen in de met het bakpapier beklede braadslee of ovenschaal. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes. Voeg de rozemarijn en het zeezout toe en besprenkel met de olie. Haal de tenen knoflook los en meng de ongepelde tenen erdoor. Bak ca. 50 min. in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn. Schep regelmatig om. Serveer met (een deel van) de knoflook, knijp deze dan eerst uit de velletjes.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 2 uur van tevoren bereiden. Verwarm in dat geval de aardappelen 20 min. voor het serveren in een oven van 150 °C.

variatietip:

De uitgeknepen tenen knoflook die je niet serveert, zijn ook lekker bij vlees. Snijd de rest van de rozemarijn fijn en strooi over tomaten- of paprikasoep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rozemarijnaardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 750 g aardappelen

Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de aardappelen 6 min. en giet af.

3
3
  • 6 takjes rozemarijn

Doe de aardappelen in de met het bakpapier beklede braadslee of ovenschaal. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes.

4
4
  • 2 tl grof zeezout
  • 4 el olijfolie

Voeg de rozemarijn en het zeezout toe en besprenkel met de olie.

5
5
  • 2 bollen knoflook

Haal de tenen knoflook los en meng de ongepelde tenen erdoor. Bak ca. 50 min. in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn.

6
6

Schep regelmatig om. Serveer met (een deel van) de knoflook, knijp deze dan eerst uit de velletjes.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 2 uur van tevoren bereiden. Verwarm in dat geval de aardappelen 20 min. voor het serveren in een oven van 150 °C.

variatietip:

De uitgeknepen tenen knoflook die je niet serveert, zijn ook lekker bij vlees. Snijd de rest van de rozemarijn fijn en strooi over tomaten- of paprikasoep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.