Zalm met spi­na­zie en pa­pil­lot­te

Verrassend, zo'n pakketje. Wat zit er precies in?

(200)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Verrassend, zo'n pakketje. Wat zit er precies in? 4 personen
3 200

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in plakjes. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ansjovis 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met peper en zout. Druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie kleiner.
  2. Snijd de zalmfilet in gelijke stukken. Bestrooi met peper en zout. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn. Hak de walnoten fijn. Meng de peterselie met de walnoten en de rasp. Wentel de zalm door dit mengsel.
  3. Neem een vel aluminiumfolie van ca. 30 cm lengte en bestrijk het midden met wat olie. Verdeel ¼ van de spinazie erover. Leg er een stuk zalm op en besprenkel met nog wat olie. Vouw de folie dicht. Maak zo ook pakketjes van de rest. Bak ca. 15 min. in de oven. Maak open aan tafel.
video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zalm met spinazie en papillotte

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met spi­na­zie en pa­pil­lot­te

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 3 ansjovisfilets

Snijd de knoflook in plakjes. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 300 g bladspinazie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ansjovis 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

4
4

Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met peper en zout. Druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.

5
5
  • 500 g zalmfilet

Snijd de spinazie kleiner. Snijd de zalmfilet in gelijke stukken. Bestrooi met peper en zout.

6
6
  • 1 citroen
  • 10 g platte peterselie
  • 30 g walnoten

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn. Hak de walnoten fijn.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

7
7

Meng de peterselie met de walnoten en de rasp. Wentel de zalm door dit mengsel.

8
8
  • 2 el olijfolie

Neem een vel aluminiumfolie van ca. 30 cm lengte en bestrijk het midden met wat olie. Verdeel ¼ van de spinazie erover.

9
9
  • 2 el olijfolie

Leg er een stuk zalm op en besprenkel met nog wat olie. Vouw de folie dicht. Maak zo ook pakketjes van de rest. Bak ca. 15 min. in de oven. Maak open aan tafel.

Vis en vlees bakken

Instructievideo

00:58 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.