Ge­roos­ter­de gar­na­len

Het gevoel van een dagje strand op je bord. Lekker bij de borrel of in een salade of pasta.

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het gevoel van een dagje strand op je bord. Lekker bij de borrel of in een salade of pasta. 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de garnalen droog. Snijd de knoflook fijn. Pers de citroen en sinaasappel uit en meng het sap met de olie en knoflook. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn en voeg toe.
  2. Meng de marinade door de garnalen, voeg peper en eventueel zout toe en schep om. Laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Verhit de grillpan. Neem de garnalen uit de marinade en gril ze in 4 min. gaar. Keer halverwege. Leg op een schaal en serveer direct. Lekker!

combinatietip:

De geroosterde garnalen doen het ook goed in een salade of door de pasta (het recept is dan niet meer glutenvrij).

combinatietip:

Rozemarijn smaakt ook lekker in een tomaten-olijvenbrood. Kijk voor het recept elders op deze site.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen en courgette.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.125 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de gar­na­len

1
  • 450 g rauwe en ongepelde reuzengarnalen
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 3 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn

Dep de garnalen droog. Snijd de knoflook fijn. Pers de citroen en sinaasappel uit en meng het sap met de olie en knoflook. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn en voeg toe.

2

Meng de marinade door de garnalen, voeg peper en eventueel zout toe en schep om. Laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.

3

Verhit de grillpan. Neem de garnalen uit de marinade en gril ze in 4 min. gaar. Keer halverwege. Leg op een schaal en serveer direct. Lekker!

combinatietip:

De geroosterde garnalen doen het ook goed in een salade of door de pasta (het recept is dan niet meer glutenvrij).

combinatietip:

Rozemarijn smaakt ook lekker in een tomaten-olijvenbrood. Kijk voor het recept elders op deze site.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen en courgette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.