Ha­zel­noot­can­tuc­ci­ni met kof­fie­gra­ni­ta

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 3 u. 25 min. bereiden
    • 28 min. wachten
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, metalen bak (20 x 20 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe 250 ml water in een steelpan en voeg de espressosticks en 80 g suiker toe. Verwarm tot de suiker is opgelost. Schenk de koffie in de metalen bak en zet 3 uur in de vriezer. Roer om het half uur los met een vork.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits 1 ei en bewaar de eidooier. Klop het eiwit los met het andere ei. Zeef 200 g bloem. Meng de bloem met een mespunt zout, de rest van de suiker, het bakpoeder en losgeklopte ei. Rasp de gele schil van de citroen en voeg de rasp en de hazelnoten toe. Kneed tot deeg.
  3. Bestuif het werkblad en uw handen met bloem. Vorm van het deeg 2 lange staven van 4 cm breed. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte. Klop de eidooier met 2 el slagroom los. Bestrijk het deeg ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudgeel. Neem uit de oven en snijd de koek in schuine plakken van 1.5 cm dik. Leg de koekjes op hun kant en bak ze nog ca. 8 min. Laat afkoelen.
  4. Klop de rest van de slagroom stijf. Verdeel de koffiegranita over 4 glaasjes. Schep de slagroom erop en serveer met de cantuccini.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 90 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.