Kip al­la diavo­la

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak aan de bovenkant van de kippenbouten een paar inkepingen. Snijd de peper heel fijn en meng met de oregano en olie. Halveer 1 citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft en andere citroen in dikke plakken. Houd apart. Meng het sap met het oliemengsel en voeg zout toe. Bestrijk de kippenbouten met dit mengsel en zorg ervoor dat het ook in de inkepingen komt.
  2. Doe de kip in de schaal en zet ca. 45 min. in de oven. Serveer met de plakken citroen.

Tip:

Voor een meer intense smaak laat u de kip 30 min. afgedekt staan in de koelkast voordat u deze in de oven doet.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.