Kip­fi­let met sal­sa ver­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 750 ml water aan de kook. Voeg het bouillontablet toe en los het op in het kokende water. Voeg de kipfilets toe en laat 2 min. tegen de kook aan op het vuur staan. Draai nu het vuur uit en laat de kip 30 min. staan in het vocht.
  2. Doe de peterselie, knoflook, ansjovis, kappertjes, olie en het basilicum in een maatbeker. Pureer met de staafmixer. Voeg 3 el kippenbouillon toe om de saus wat vloeibaarder te maken.
  3. Verwarm de kip in de bouillon, maar laat niet meer koken. Snijd de kip in plakjes en serveer met de saus.

Tip:

Kappertjes en ansjovis smaken ook lekker in een mayonaise.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.