Bief­stuk met pi­kan­te olie

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de bol knoflook en verwijder eventuele losse velletjes. Doe de peper, 2 takjes rozemarijn en knoflook in een kleine steelpan. Schenk 150 ml olie erbij en zet 30 min. op heel laag vuur. De olie mag niet koken. Gebeurt dat wel, zet het vuur dan even uit.
  2. Ris de naaldjes van het laatste takje rozemarijn en snijd ze fijn. Bestrooi de biefstuk met peper, zout en de gesneden rozemarijn en bestrijk met 3 el olie. Verhit de grillpan en gril de biefstukken 3-4 min. Keer halverwege. Houdt u van meer doorbakken, gril ze dan langer. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie. Snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de pittige olie om het vlees in te dippen.

Tip:

Rozemarijn is ook lekker bij rosbief. Kijk voor recepten op ah.nl/allerhande.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 51 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.