Ro­ze­ma­rijn­rol­la­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 10 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm, ovenschaal ca. 25 x 35 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor 220 °C. Snijd de aard­appelen in parten en doe ze in de grootste ovenschaal. Leg er 3 takjes rozemarijn en 3 in de lengte gehalveerde tenen knoflook tussen. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met zout. Bak in ca. 45 min. bruin en gaar in de oven. Schep halverwege om.
  2. Steek ondertussen met een mespunt 15 gaten in de rollade in de mazen van het netje. Knip de rest van de rozemarijntakjes in stukjes en snijd de overige tenen knoflook in plakjes. Vul de gaten met rozemarijn en knoflook.
  3. Verhit 2 el olie en bak de rollade in 4 min. rondom bruin. Leg het vlees in de andere ovenschaal. Schakel de oven terug naar 170 °C en zet het vlees naast de aardappelen. Bak de rollade in ca. 35 min. gaar. Laat uit de oven afgedekt 5 min. rusten. Serveer met de aardappelen. Lekker met gebakken courgette.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.