Pen­ne met to­nijn en ge­stoof­de pa­pri­ka

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 177

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 1 teen knoflook in plakjes, pers de andere uit. Verhit in een hapjespan 2/5 van de olie. Fruit de ui met de plakjes knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Schenk er water bij en stoof 15 min. met de deksel op de pan totdat de paprika zacht is. Voeg peper en zout toe.
  2. Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de tonijn met de citroenrasp en het -sap, de geperste knoflook, het basilicum en de rest van de olie.
  3. Giet de penne af. Schep het tonijnmengsel door de pasta. Voeg peper en zout toe. Schep de pasta in 4 diepe borden en serveer met de gestoofde paprika.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 08 - Italië, Receptkaart 2012 week 32-35

Penne met tonijn en gestoofde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met to­nijn en ge­stoof­de pa­pri­ka

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 zak paprikamix

Snijd 1 teen knoflook in plakjes, pers de andere uit. Snijd de paprikamix in reepjes en snipper de ui.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de ui met de plakjes knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min.

3
3
  • 100 ml kraanwater

Schenk er water bij en stoof 15 min. met de deksel op de pan totdat de paprika zacht is. Voeg peper en zout toe.

4
4
  • 300 g volkoren penne
  • 1 citroen

Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

5
5
  • 320 g tonijn in olijfolie
  • 3 el olijfolie
  • 15 g basilicum

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng de tonijn met de citroenrasp en het -sap, de geperste knoflook, het basilicum en de olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.