Cour­get­te­sa­la­de met to­nijn

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 96

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgette in porties 2 min. Keer halverwege. Laat afkoelen.
  2. Rooster de pijnboompitten in 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
  3. Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met 2 el olijfolie extra vierge en de helft van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de courgette over een schaal. Verdeel de tonijn en bonen erover. Bestrooi met de pijnboompitten, de rest van het basilicum en peper en zout. Besprenkel met de rest van de olijfolie extra vierge.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en garneer vlak voor serveren met de rest van het basilicum.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.