Au­ber­gi­ne­ri­sot­to met gei­ten­kaas en ba­si­li­cum

Geitenkaas en risotto: het is en blijft een gouden (vega) combi.

(206)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Geitenkaas en risotto: het is en blijft een gouden (vega) combi. 4 personen
3 206

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan. Bak de aubergine en knoflook 6 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Neem de risotto van het vuur.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg al de rasp, en het sap naar smaak, toe aan de risotto. Verkruimel de geitenkaas en snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng samen met wat peper en zout door de risotto. Serveer de risotto direct.

combinatietip:

Lekker met gebakken rucola, sla en spinazie (voor recept zie ah.nl/allerhande) en een Toscaanse carré.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 08 - Italië, Receptkaart 2012 week 32-35

Auberginerisotto met geitenkaas en basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne­ri­sot­to met gei­ten­kaas en ba­si­li­cum

1
1
  • 2 aubergines
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan. Bak de aubergine en knoflook 6 min.

2
2
  • 300 g risottorijst
  • 1 liter groentebouillon

Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.

3
3

Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Neem de risotto van het vuur.

4
4
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg al de rasp, en het sap naar smaak, toe aan de risotto.

5
5
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 15 g basilicum

Verkruimel de geitenkaas en snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng samen met wat peper en zout door de risotto. Serveer de risotto direct.

combinatietip:

Lekker met gebakken rucola, sla en spinazie (voor recept zie ah.nl/allerhande) en een Toscaanse carré.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.