Ri­sot­to met ven­kel

De smaak van anijs gaat prima samen met het zuurtje van de citroen en twee soorten kaas.

(242)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De smaak van anijs gaat prima samen met het zuurtje van de citroen en twee soorten kaas. 4 personen
3 242

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snijd de venkelknollen in dunne plakken. Rasp de kaas.
  2. Verhit 2 el olie in een pan. Fruit hierin de helft van de knoflook ½ min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot die is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de venkel met de rest van de knoflook op middelhoog vuur 15 min. Boen ondertussen de citroen goed schoon en rasp de gele schil eraf. Neem de pan van het vuur.
  4. Meng de venkel, Parmezaanse kaas en de helft van de ricotta erdoor. Pers de citroen uit. Breng de risotto op smaak met de rasp en het sap van de citroen. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Schep de rest van de ricotta erover.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.275 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met ven­kel

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 20 g platte peterselie
  • 2 venkelknollen
  • 50 g Parmezaanse kaas

Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Snijd de venkelknollen in dunne plakken. Rasp de kaas.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie in een pan. Fruit hierin de knoflook ½ min.

3
3
  • 300 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

4
4
  • 100 ml droge witte wijn

Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.

5
5
  • 1 liter kippenbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot die is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

6
6
  • 3 el olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 1 teen knoflook

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de venkel met de rest van de knoflook op middelhoog vuur 15 min.

7
7
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen goed schoon en rasp de gele schil eraf.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

8
8
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 125 g ricotta

Neem de pan van het vuur. Meng de venkel, Parmezaanse kaas en de ricotta erdoor. Pers de citroen uit.

9
9
  • 20 g platte peterselie
  • 125 g ricotta

Breng de risotto op smaak met de rasp en het sap van de citroen. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Schep de ricotta erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.