Ri­sot­to met zoe­te ui en prei

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 25 g boter in een pan. Fruit de knoflook 3 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot die is opgenomen. Voeg dan weer een scheutbouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  2. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en voeg de ui en prei toe. Bak 15 min. op laag vuur, de groenten mogen niet bruin worden.
  3. Neem de risotto van het vuur en roer de ui en prei erdoor. Meng de kaas erdoor en laat afgedekt 3 min. staan. Breng op smaak met peper en zout.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.