Gnoc­chi met pes­to

Van de pasta tot de pesto: alles is vers want alles is zelfgemaakt!

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Van de pasta tot de pesto: alles is vers want alles is zelfgemaakt! 4 personen
3 102

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 25 min. gaar in water met zout. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper en laat 10 min. afkoelen. Rasp de kaas.
  2. Doe het basilicum, de pijnboompitten en knoflook in de keukenmachine en maal 10 sec. Roer er 50 g kaas en de olie door. Snijd de tomaatjes in kwarten en splits de eieren. Meng de bloem, het zout, 100 g kaas, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.
  3. Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het aardappelmengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel in 4 stukken.
  4. Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
  5. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in 4 porties ca. 2 min. Schep de pesto en tomaat door de gnocchi. Bestrooi met de resterende kaas.
video

Gnoc­chi ma­ken

Kookles - 05:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 775 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met pes­to

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 25 min. gaar in water met zout. Giet af en laat afgedekt 10 min. uitdampen.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

2
2
  • 175 g Parmezaanse kaas

Stamp fijn met de pureestamper en laat 10 min. afkoelen. Rasp de kaas.

3
3
  • 30 g basilicum
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml olijfolie

Doe het basilicum, de pijnboompitten en knoflook in de keukenmachine en maal 10 sec. Roer er 50 g kaas en de olie door.

4
4
  • 250 g romaatjes
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 1 tl zout

Snijd de tomaatjes in kwarten en splits de eieren. Meng de bloem, het zout, 100 g kaas, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.

5
5
  • 15 g bloem

Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het aardappelmengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel in 4 stukken.

6
6

Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.

7
7

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in 4 porties ca. 2 min.

8
8

Schep de pesto en tomaat door de gnocchi. Bestrooi met de resterende kaas.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.