Gnoc­chi

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen. Splits het ei. Meng de bloem, kaas, het zout, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.
  2. Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel het deeg in gelijke stukken (naar het aantal personen). Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon, daardoor hecht de saus beter.
  3. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in eenpersoonsporties. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ca. 2 min.). Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en gesmolten boter.

bewaartip:

Meer gnocchi? Bereid een dubbele hoeveelheid en vries de helft van de gnocchi vóór het koken in. Leg de gnocchi los van elkaar op een bord in de vriezer. Na 1 uur kunt u ze in een diepvriesdoos doen. Laat 3 uur van tevoren ontdooien en volg stap 4 van het basisrecept.

video

Gnoc­chi ma­ken

Kookles - 05:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af.

2
2

Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen.

3
3
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl zout

Splits het ei. Meng de bloem, kaas, het zout, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.

4
4
  • 5 g bloem

Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot een samenhangend deeg.

5
5

Verdeel het deeg in gelijke stukken (naar het aantal personen). Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm.

6
6

Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon, daardoor hecht de saus beter.

7
7

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in eenpersoonsporties. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ca. 2 min.).

8
8

Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en gesmolten boter.

bewaartip:

Meer gnocchi? Bereid een dubbele hoeveelheid en vries de helft van de gnocchi vóór het koken in. Leg de gnocchi los van elkaar op een bord in de vriezer. Na 1 uur kunt u ze in een diepvriesdoos doen. Laat 3 uur van tevoren ontdooien en volg stap 4 van het basisrecept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.