Ge­stoof­de cour­get­te

Vól groenten, dit stoofgerecht met courgette, tomaat en basilicum.

(129)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Vól groenten, dit stoofgerecht met courgette, tomaat en basilicum. 4 personen
3 129

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de courgettes in de lengte en schraap met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de helften in schuine plakjes. Neem de blaadje van de basilicum. Houd de helft van de basilicum apart en snijd de rest in reepjes.
  2. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min. Voeg het gesneden basilicum en de tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven. Scheur de rest van het basilicum in stukjes en strooi vlak voor serveren over de courgette.

variatietip:

Gebruik voor een fris accent 1 bakje verse munt (15 g) in plaats van basilicum.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de cour­get­te

1
1
  • 2 courgettes

Halveer de courgettes in de lengte en schraap met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de helften in schuine plakjes.

2
2
  • 15 g basilicum

Neem de blaadje van de basilicum. Houd de helft van de basilicum apart en snijd de rest in reepjes.

3
3
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook in plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.

5
5
  • 400 g gepelde tomaten

Voeg de courgette toe en bak 2 min. Voeg het gesneden basilicum en de tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven.

7
7

Scheur de rest van het basilicum in stukjes en strooi vlak voor serveren over de courgette.

variatietip:

Gebruik voor een fris accent 1 bakje verse munt (15 g) in plaats van basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.