Ge­fri­tuur­de kip

In Italië een hoofdgerecht, bij ons óók een hapje voor bij de borrel.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In Italië een hoofdgerecht, bij ons óók een hapje voor bij de borrel. 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenthermometer
  • frituurpan of ruime pan
  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 160 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
  2. Verwarm de oven voor op 120 °C.
  3. Dep ondertussen de kip droog met keukenpapier en bestrooi met de rozemarijn, zout en chilipeper. Klop de eieren los. Meng de kip met de bloem in een ruime kom. Schud overtollige bloem af en haal de kip door het ei.
  4. Frituur de helft van de kip in 12 min. goudbruin en gaar in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg de kip in de ovenschaal en houd warm in de oven. Frituur de andere helft van de kip op dezelfde manier.
  5. Snijd de citroen in partjes. Serveer de kip met de citroenpartjes.

bereidingstip:

U kunt de kip 1 uur van tevoren bereiden. Houd warm in de oven.

video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gefrituurde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­fri­tuur­de kip

1
1
  • 1 liter zonnebloem-/olijfolie

Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 160 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.

2
2

Verwarm de oven voor op 120 °C.

3
3
  • 500 g kipkluifjes
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl chilipeper
  • 2 eieren
  • 4 el bloem

Dep ondertussen de kip droog met keukenpapier en bestrooi met de rozemarijn, zout en chilipeper. Klop de eieren los. Meng de kip met de bloem in een ruime kom. Schud overtollige bloem af en haal de kip door het ei.

4
4

Frituur de helft van de kip in 12 min. goudbruin en gaar in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg de kip in de ovenschaal en houd warm in de oven. Frituur de andere helft van de kip op dezelfde manier.

5
5

Snijd de citroen in partjes. Serveer de kip met de citroenpartjes.

bereidingstip:

U kunt de kip 1 uur van tevoren bereiden. Houd warm in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.