Sa­la­de van si­naas­ap­pel en brie

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees. Vang het sap dat hierbij vrijkomt op. Snijd met een scherp mes de vruchtvleesparten van de sinaasappel uit de vliesjes. Snijd de bosui in stukjes van 1 cm. Klop in een kom 3 el olie, de walnotenolie, 2 el sinaasappelsap en de bosui tot een dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de sla over 4 borden. Leg per bord 3 plakjes brie erop. Verwarm de rest van de olie zachtjes in de pan. Bak de sinaasappelpartjes enkele seconden om en om. Leg de partjes op de salade. Sprenkel de dressing erover en garneer met de hazelnoten.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.