Sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de ti­la­pia­fi­let

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 2 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boen citroen goed schoon en rasp de helft van schil eraf. Pers citroen uit. Hak helft van koriander heel fijn. Pel knoflook en pers uit in wijde schaal. Roer citroenrasp, 3 el citroensap, fijngehakte koriander, paprikapoeder, komijn en 2 el olie erdoor. Snijd tilapia in brede repen. Wentel repen vis door marinade, zodat alle kanten bedekt zijn. Zet vis ca. 1 uur afgedekt in koelkast. Strooi volkorenmeel in diep bord. Wentel repen tilapia door volkorenmeel, zodat alle kanten bedekt zijn. Verhit in koekenpan de rest van olie en bak repen vis in ca. 4 min. knapperig bruin, halverwege voorzichtige keren. Rest van koriander grof hakken en luchtig door sla mengen. Verdeel sla over twee diepe borden en leg artisjokken erop. Sprenkel 1 el citroensap en 2 el marinade uit bakje van artisjokken erover. Bestrooi met zout en peper. Leg gebakken vis erop en serveer met ciabatta (brood).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met gemarineerde tilapiafilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de ti­la­pia­fi­let

1
1
  • 1 citroen
  • 1 zakje verse koriander
  • 2 tenen knoflook

Boen citroen goed schoon en rasp de helft van schil eraf. Pers citroen uit. Hak helft van koriander heel fijn. Pel knoflook en pers uit in wijde schaal.

2
2
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)
  • 4 el olijfolie
  • 290 g tilapiafilets

Roer citroenrasp, 3 el citroensap, fijngehakte koriander, paprikapoeder, komijn en 2 el olie erdoor. Snijd tilapia in brede repen. Wentel repen vis door marinade, zodat alle kanten bedekt zijn. Zet vis ca. 1 uur afgedekt in koelkast.

3
3

Verhit in koekenpan de rest van olie en bak repen vis in ca. 4 min. knapperig bruin, halverwege voorzichtige keren.

4
4
  • 4 el volkoren tarwemeel
  • 1 zakje jonge bladsla

Rest van koriander grof hakken en luchtig door sla mengen. Strooi volkorenmeel in diep bord. Wentel repen tilapia door volkorenmeel, zodat alle kanten bedekt zijn.

5
5
  • 1 bakje gemarineerde artisjokken

Verdeel sla over twee diepe borden en leg artisjokken erop. Sprenkel 1 el citroensap en 2 el marinade uit bakje van artisjokken erover. Bestrooi met zout en peper. Leg gebakken vis erop en serveer met ciabatta (brood).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.