Kou­de dik­ke to­ma­ten­crè­me uit Cór­do­ba

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sneetjes brood weken in laagje koud water. Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken, laten schrikken en laten afkoelen. Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, halveren, zaadjes verwijderen en tomaten in blokjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Brood uitknijpen. In keukenmachine brood, tomaten en knoflook pureren. Zout, paprikapoeder en cayennepeper toevoegen. Al mengend olie in dunne straal toevoegen. Azijn erdoor mengen. Mengsel in koelkast in ca. 30 minuten (of tot gebruik) goed koud laten worden.
  2. Eieren pellen en in blokjes snijden. Serranoham in heel kleine blokjes snijden. Peterselie fijnhakken. Salmorejo in soepkommen scheppen en ei, serranoham en peterselie erover verdelen. Serveren met knapperige Pain de Campagne (brood).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.