Wit­te rijst met sher­ry en pijn­boom­pit­ten

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 4 personen
4 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In droge koekenpan pijnboompitten onder regelmatig schudden goudbruin roosteren. Pijnboompitten op bord scheppen en laten afkoelen. Ui en knoflook pellen en snipperen.
  2. In ruime pan olie verhitten en ui en knoflook op laag vuur in ca. 3 minuten glazig bakken. Bouillontabletten, 9 dl water en sherry toevoegen en geheel aan de kook brengen. Rijst erdoor roeren en ca. 30 minuten koken tot vocht bijna verdampt en rijst zacht is, regelmatig omscheppen.Intussen peterselie heel fijnhakken. Pijnboompitten en peterselie door rijst mengen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.