Raap­ste­len­sa­la­de met avo­ca­do en pe­ter­se­lie­dres­sing

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd worteltjes van de raapstelen. Vervolgens de raapstelen wassen en droog slaan. Pers de limoen uit. Schil en halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel direct met ca. 1 eetlepel limoensap. Was en halveer de cherrytomaatjes. Knip de peterselie grof en pel knoflook. Pureer in keukenmachine peterselie, knoflook, olie, rest van limoensap, zout en peper tot dikke dressing. Snijd raapstelen iets fijn. Schep raapstelen, avocado en tomaatjes door elkaar en verdeel over vier borden. Sprenkel dressing erover en ernaast. Serveer met warm stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Raapstelensalade met avocado en peterseliedressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Raap­ste­len­sa­la­de met avo­ca­do en pe­ter­se­lie­dres­sing

1
1
  • 2 bosjes raapstelen

Snijd worteltjes van de raapstelen. Vervolgens de raapstelen wassen en droog slaan.

2
2
  • 1 limoen
  • 1 eetrijpe avocado
  • 250 g cherrytomaten

Pers de limoen uit. Schil en halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel direct met ca. 1 eetlepel limoensap. Was en halveer de cherrytomaatjes.

3
3
  • 30 g verse peterselie
  • ½ teen knoflook
  • 5 el olijfolie

Knip de peterselie grof en pel knoflook. Pureer in keukenmachine peterselie, knoflook, olie, rest van limoensap, zout en peper tot dikke dressing.

4
4

Snijd raapstelen iets fijn. Schep raapstelen, avocado en tomaatjes door elkaar en verdeel over vier borden. Sprenkel dressing erover en ernaast. Serveer met warm stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.