Ge­gra­ti­neer­de ap­pel­part­jes met va­nil­le­room­ijs en wijn­si­roop

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels elk in 8 partjes snijden. In pan wijn met diksap aan de kook brengen. Appelpartjes toevoegen en in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan appelpartjes uit pan nemen, even boven pan laten uitlekken en op bord leggen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Op hoog vuur appelkookvocht in ca. 5 minuten inkoken tot stroperige saus en iets laten afkoelen. Speculaasjes fijn verkruimelen. Op vier ovenvaste bordjes of schaaltjes appelpartjes in cirkel leggen. Speculaasjes en bruine suiker erover strooien. Boter in vlokjes erover verdelen.Bordjes met twee tegelijk onder hete grill schuiven en suiker in ca. 2 minuten laten smelten. Met ijsbolletjeslepel grote bol vanilleroomijs op gegratineerde appelpartjes scheppen. Wijnsiroop erover scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.