Ham­bur­gers

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 94

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Meng samen met het gehakt, ei, paneermeel, de ui, sambal en peper en zout in een kom. Vorm er hamburgers van. Leg op een bord en bewaar 30 min. afgedekt in de koelkast.
  2. Halveer de ananas in de breedte en snijd de schil eraf. Snijd in plakken van 1 cm. Verwijder de harde kern met een mes. Verhit de grillpan en gril de ananas in 3 min. goudbruin. Keer halverwege. Meng de halvanaise met het kerriepoeder, de gembersiroop en het water. Roer goed door en zet apart.
  3. Bereid de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan opnieuw en gril de hamburgers in 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Snijd de broodjes open en verdeel de spinazie over de helften. Leg hier een hamburger en een plak ananas op. Verdeel de kerriesaus erover. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.
video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hamburgers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­bur­gers

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

2
2
  • 1 ui
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 el sambal oelek

Snipper de ui. Meng het gehakt, ei, paneermeel, de ui, sambal en de rode peper en zout in een kom.

3
3

Vorm er hamburgers van. Leg op een bord en bewaar 30 min. afgedekt in de koelkast.

4
4
  • ½ ananas

Halveer de ananas in de breedte en snijd de schil eraf. Snijd in plakken van 1 cm. Verwijder de harde kern met een mes.

5
5

Verhit de grillpan en gril de ananas in 3 min. goudbruin. Keer halverwege.

6
6
  • 4 el halvanaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gembersiroop
  • 1 el kraanwater

Meng de halvanaise met het kerriepoeder, de gembersiroop en het water. Roer goed door en zet apart.

7
7
  • 4 grote shoarmabroodjes

Bereid de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Verhit de grillpan opnieuw en gril de hamburgers in 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

9
9
  • 50 g spinazie

Snijd de broodjes open en verdeel de spinazie over de helften. Leg hier een hamburger en een plak ananas op.

10
10

Verdeel de kerriesaus erover. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.